donderdag 30 maart 2017

Renovatie



Een mooie zonnige middag bracht buurvrouw K. en mij op pad. In plaats van op avond gingen we van die mooie zonnige middag profiteren. Met een bepaald doel voor ogen wandelden  we de richting die we in gedachten hadden. Daar werden straten lang gerenoveerd en dat zag er zo bijzonder uit. 

Wij bleven staan kijken met kritisch oog en raakten in gesprek met een bewoner, waarvan het huis nog in behandeling was. Hij was zeer tevreden over de gang van zaken en zelfs de huur zou niet worden verhoogd. Wij spraken onze bewondering uit en de aardige meneer was zo enthousiast en vroeg ons, of we de woning van binnen wilden bekijken.

Geweldig. Achterom stapten we de woning binnen en mochten we zelfs boven de nieuwe douche aanschouwen. Een prachtige grote douche met wasbak en toilet. Zo mooi hadden wij het niet. Ons huis bezit geen toilet boven, wat eigenlijk een gemis is.

De aardige meneer raakte niet uitgepraat en wij hingen aan z’n lippen, bij wijze van spreken dus. En zo gezellig, de tijd verstreek en wij hadden geen idee van hoeveel tijd. Wij mochten de voordeur weer uit en even verderop troffen we weer een aardige jongeman en ook hij vertelde vol trots, hoe mooi de woning werd. Hij woont nog bij z’n moeder en als de huizen ooit verkocht worden, heeft zij de eerste keus tegen een niet al te hoge prijs.

Wat een leuke buurt en wat een open mensen. Wij wandelden weer verder en verder en nog meer tijd gleed ons door de vingers.

Wat kan het leuk zijn, wandelen en met mensen woorden wisselen.
Inmiddels waren we aardig afgeweken van ons normale rondje, maar het was het waard geweest.
Renovatie, goed gelukt.

eFVe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten