woensdag 9 november 2016

Armacao de Pera

Mooie tijden in Armacao de Pera in Portugal/Algarve:
We kampeerden geregeld in Portugal na een lange reis van 5 dagen, maar het was het waard.
Een keer werden we meteen bij de balie gevraagd onze dochter terug te bellen, ze had nieuws. Ik hoefde niet ongerust te zijn. Dat werkte niet, ik maar bellen en bellen, pas ‘s avonds kreeg ik haar aan de lijn. Die tijd was nog niet de tijd van 06 nrs. En wat bracht ze voor nieuws???? Ze kwamen per vliegtuig de volgende dag met z’n 4een en hadden een huisje op de camping besteld.



Wij snel de volgende dag naar het dichtstbijzijnde vliegveld “Faro” genaamd en dan maar wachten. Wat een spanning en blij dat ik was. Ik miste de kinderen toch al heel erg, als we 8 weken gingen. Maar voor Anne’s gezondheid had ik het wel over.



Ze hadden een auto besteld, dus met 2 auto’s terug naar onze camping in de Algarve. De kinderen nestelden zich in hun huisje en wij zorgden voor de warme maaltijd. Alles deden we tezamen en gezelligheid kent geen tijd.



Anouk was al op een leeftijd, ze mocht zelf naar ons toe in de caravan en dat was al redelijk vroeg in de morgen.
En wat legde ze alle dagen neer in ons campingtoiletje? Een heuse reuzendrol. Het toiletje is meestal alleen voor onderweg, maar dit was zo leuk. Opa moest het vaker legen en Anouk hielp hem in alles mee.



Dat waren nog eens gouden tijden. Koen was nog erg klein, maar toch zijn we vaak op pad geweest met hun gezin erbij en hebben zo genoten.



We gingen ook naar een of andere Kaap, wij hebben ze allen bekeken, dus de naam is me ontglipt, maar daar waren altijd politiemensen paraat voor eventuele moeilijkheden. Anouk vond dat erg interessant en ging met haar verrekijker vlak voor de agent staan en kon de agent zich inhouden???? Nee, een grote grijns op z’n gezicht verried, dat ie genoot en wij ook.



Een andere keer gingen we de duinen in en de rotsen in Albufeira en Anouk, nieuwsgierig als altijd, ging even alleen wat verder. Zag er een mens liggen, zij erop af. Een blote man, die beduidde in een andere taal, dat ze weg moest gaan. Anouk vond het best en bestudeerde het geheel. Ook daarom hebben we vreselijk veel lol gehad. We kregen haar niet zo gemakkelijk weer bij ons, want dan moest een van ons ook de blote man aanschouwen. En maar lachen om dat heerlijke kind. Koen zag dit alles aan en genoot van het uitzicht, de zee en van ons.



Zeker weten.

eFVe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten